Ни чен мин сине яраттым

Хэмзэ Арсланов
Ни очен мин сине яраттым...

Ни очен мин сине яраттым?
Шуны уйлап буген баш ваттым,
Сине котеп таннарны аттырдым,
Капка тэбегездэ жан аттым.

Хэтерлэмим кузлэреннен тосен,
Каш сормэннен нинди булгнын,
Кайчан, ничек, ни сэбэлпе синен
Кунелемэ кереп калганын.

Куз алдымда бары чандыр гэудэн,
Мина кырыс салкын карашын,
Кичке уеннардан кайтан чакта
Мина дэшми тибеш барышын.

Тошемдэ генэ сойден син мине,
Онемдэ  никтер тин итмеден,
чит-ят  жирлэргэ киттен, югалдын,
Шуннан бирле сине курмадем.

Кайгылы хэбэр аилеп иреште,
Тормыш сине инде  купсенгэн,
Мин коча, назлый, соя алмаган
Жэсэденне туфрак сенлепгэн.


Рецензии