пiсня 13 мiсяцi у небi

1
за велінням богів
непорушний і величний
він сяє криваво у ночі

в день всміхається
закривавленим ротом
немов блідий привід

дивиться пустим оком
пророкуючи нові біди
цьому королівству

2
жовта немов лимон
з’являється час від часу
в темній порожнечі
нічного небосхилу

заливає кислим світлом
і річку
і степ за річкою
і віковічні ліси за степом
і рів під стародавнім муром

наводить жахіття
на вартових на стінах
на обірваних волоцюг
на збуджених коханців

і навіть
червоний місяць
багровіє в її присутності

==========================

1
волею богов
незыблема и величественна
она сияет кроваво ночами

днём ухмыляется
окровавленным ртом
словно бледный призрак

глядит пустой глазницей
предрекая новые беды
этому королевству

2
желтая как лимон
появляется время от времени
в темной пустоте
ночного небосвода

заливает кислым светом
и реку
и степи за рекой
и вековые леса за степями
и ров под древней стеной

наводит ужас
на часовых на стенах
на оборванных бродяг
на возбужденных любовников

и даже
красная луна
багровеет в её присутствии


Рецензии