Unfathomable World

The vastness of unfathomable world…
That floated above at sheer leisure,
As we hid in a hole made to measure,
Obeying silly rules ordained of old.

Today, it’s just mosquitoes’ hollow swarm,
A huddled rush to promised lands of yonder,
Flat out, they press on to make me ponder
Their tricky evil ways, so true to form.

An elephant, pot-bellied, comes their way
And waves his knotty hands in timid gestures,
Using an oar, seeks to hold his sway...
Yet no matter how folly festers,
The sky remains a wondrous place to play,
With room for sages, scoundrels, and jesters.

-----

Необъятные миры

Какие необъятные миры
Вверху неторопливо проплывали,
Пока внизу мы прятались в подвале
Согласно глупым правилам игры.

А нынче лишь пустые комары
Спешат гурьбой в заоблачные дали,
Усердно нажимая на педали, —
Повадки их коварны и хитры.

Навстречу им плывет пузатый слон
И робко машет длинными руками,
Пытаясь путь загородить веслом...
Но, сколько б глупость в ум ни облекали,
Останется чудесным небосклон —
И места хватит всем над облаками.

Тим Собакин


Рецензии