Cloud World

Though I’m no flying bird,
Had that been allowed,
I would like to gently herd
Cloud by woolly cloud.

Hey, this world’s a roomy place
It’s an ocean full or air!
Here, from the cloud lace
Comes a Giant strong and fair.

Animals are floating past:
Every beast of every kind
Some are slow, some are fast,
Some are truly hard to find.

Me and Giant walk in strides,
Through the air, straight ahead.
Wind treats us to cloud rides,
Only whispering to add:

"This is no place for slumber,
Keep your temper at the helm
As huge figures slowly lumber
In the woolly cloud realm!"

No, with Wind I would not argue,
As I see an ocean whale,
Down below, wants to hug you,
With its flippers and its tail.

------

В мире облаков

Жалко мне, что я не птица.
Если был бы я таков,
то хотел бы очутиться
в мире белых облаков.

В этом мире много места
весь воздушный океан!
Вот из облачного теста
возникает Великан.

Мимо звери проплывают
всех моделей, всех систем
и которые бывают,
и которых нет совсем.

Мы шагаем с Великаном
через воздух напрямик.
Ветер дарит облака нам,
повторяя каждый миг:

"Не бывает тут покоя,
и поспорить я готов:
все огромное такое
в мире белых облаков!"

Спорить с Ветром я не стану,
наблюдая, как внизу,
кит плывет по океану,
точно перышко в тазу.

Тим Собакин


Рецензии