Тормыш

Тормыш
Хэмзэ Арсланов

Тормыш! Тормыш!..
Анын кадерен
Хастаханэ искэ тэшерэ,
Анын салкын коридоры буйлап
Сина каршы улем йогерэ.

Син качасын аннан, э ул сине
Тотмак була хэрбер почмакта,
Тэшлэрендэ якын кешен булып
Синен белэн йоклый кочакта.

Иртэн уянасын шатларнасы;,
Ш;фкать туташ сина елмая,
Тормыш тоймэлэрен учка сала,
Конел тула, эзер еларга.

Мин яшимен диеп кычкрасы,
Бар доньяны килэ ибэсе,
Кылган барлык гэнахларын очен
Исэн чакта – тэубэ итэсе.


Рецензии