Грамнiцы

Абрус святочны, што зімы радкі,
І навальніцы злёгку адшумелі.
… А мы ўсё палім свечкі
                ў цішыні
Грамнічныя – у пошуках надзеі.

Усім даспадобы ранняе цяпло,
Мяцеліцы суцішаныя крылы.
А мы сумуем, гледзячы
                праз шкло,
Як нашай веры растаюць
                кілімы. 

І п’е вясковы певень
                не з вядра
Сцюдзёную капежную вадзіцу.
А мы ў нябёсы чыстыя штодня
Каханне адпускаем,
                як сініцу.   

... Абрус святочны,
                што зімы радкі,
І навальніцы злёгку адшумелі.
Мы больш не палім свечкі ў цішыні –
Грамніцы,
           як імгненне,
                праляцелі.   

2015


Рецензии