I у россып зорнага святла

І ў россып зорнага святла –
Наперад марам кроч, усмешна!
Каб расказаць, як я жыла,
Мне хопіць верша.

Як плён усцешлівых гадоў,
З якой вясны ізноўку разам?
Каб выказаць сваю любоў,   
Зашмат мне сказа.

Святлеюць ночы, як і дні,
Жывой размовай.
Лунаць бясстрашна ў вышыні –   
Мне досыць слова.

І спорным дожджыкам у сне –
Супроць маўчання:
Пачуць бы роднага цябе –
Адно жаданне!

2016


Рецензии