У прыгаршчы збiраю май духмяны

У прыгаршчы збіраю май духмяны,
І лашчыць думка ўтрапёна скронь:
Злавіць бы промень шчасця вершаваны,
Празрысты, як нябесная далонь.

І запрасіць у чаромхавыя госці
Цябе, цябе і – у соты раз – цябе…
Надзеі раскашуюцца калоссем,
І радасць ад чакання ў скроні б'е.

Сны ружавеюць соладка і ясна,
Адно, гарчыць глыток віна на дне.
Даспее нашых дзён скупая ласка –
Не адгукнецца болей ува мне.


Рецензии