Маттиоловый дурман - укр

Із неба зіронька упала
На береги дівочих мрій,
Насінням смутку проростала,
Нічною квіточкою стала -
Бузково-місячний снодій.

Матіоловий дурман
Серце вводить у оману,
Напливає як туман,
Зводить з розуму Роман,
Лиш у очі йому гляну.

Весна розквітчена буяла,
Коли зустріла я любов.
В садах вечірніх ми гуляли;
Романе, як тебе кохала!
Як важко згадувати знов...

Матіоловий дурман
Серце вводить у оману,
Напливає як туман,
Зводить з розуму Роман,
Лиш у очі йому гляну.

Зів'яли півники в городі,
Вже не щебечуть солов'ї;
Твоїй довірилась я вроді,
В душі сховався, наче злодій,
Надії зіллям отруїв.

Матіоловий дурман
Серце вводить у оману,
Напливає як туман,
Зводить з розуму Роман,
Лиш у очі йому гляну...

08.06.2015 р.


Рецензии