Дустуниз

Рик1 шад тир зи, хъурез рахаз,
ава лугьуз, дуст захъ хъсан.
Фикирнач за, кхьир кагъаз,
гьакьван ваз ам, жерди масан.

Гила зи рик1 ава шехьиз,
вуч авурт1ан, секин жезвач.
Акъатда ам хурай михьиз,
вун рик1елай, гьеч физавач!

Вуч писвал за ваз авунай,
гьакьван ваз зун, душман акваз.
Кхьихь вуна, кагъаз рик1ивай,
чир жедайвал себеб кар заз.

Хуш тушт1а ваз, кагъаз кхьиз,
минетдач гьеч, мад за вагай.
Такварвал зун гьеч ви вилиз,
яргъаз катда, гьа зун вагай.


Рецензии