Mazahir muallim uchun

                Firuz MUSTAFA
                GORDUK
      (Dostum Mazahir Samedoglu Yusifova ithaf olunur. Belarus teessurati)

Mazahir muallim, sonsuz yollarda
Neche obalari, elleri gorduk.
Yashil ormanlari, goy chemenleri
Ruhumuztek genish cholleri gorduk.

Burda gozellikden gozler su ichib,
Goylerin donunu buludlar bichib.
Gunesh gozellerin gozune kochub,
Talanin ovcunda gulleri gorduk.

Bezen gencler ile girdik yarisha,
Bezen «Bulbash» ile verdik  bash-basha…
Qardashim, deyirem seni min yasha,
Bize arxa olan эlleri gorduk.

Biz qurbet ellerde qerib olmadiq,
Taleden, qismetden mohlet almadiq,
Zaman saatindan geri qalmadiq,
Sellerden guc alan selleri gorduk.

Rast geldim ne qeder mudrik serrafa,
Cefalar ichinde gordum min sefa.
Sene «Sag ol»- deyir Firuz Mustafa,
Min omre yazilan illeri gorduk.


Рецензии