Вайна...

Вайна... Як шмат у гэтым слове:
Пакуты, гора, страх i боль,
У iм ёсць i здраднiцтва i воля,
Забойства - вось ваенны соль...

Вайна яна заўжды такая ж.
Гарматы з часам лепш i ўсё,
Ты пахавальную чакаеш
I cам нiбы з ёй памiраеш -
Душэўны боль навек нясё.

Вайна сусветная другая,
I шмат мiльёнаў яе лiк,
А час ня церпiць - адлятае,
I шэсць гадоў яе адлiк...

Вайна Айчынная ў краiне,
Чацвёрты кожны з нас памёр -
Мы гэта памятаць павiнны,
Каб не загiнуць зноў нявiнным,
Не запалiць вайны касцёр.

О, людзi, я вас заклiкаю
Зрабiць прыпынак назаўжды!
Не трэба войнаў, заклiнаю,
Бо йдуць крывавыя дажджы...

18.05.1995


Рецензии
Не знаю якою мовою, але розумію. Дякую вам за ці віршовані рядки, особливо за останні 4. Удачі Вам.
Не знаю на каком языку, но понимаю. Спасибо Вам за эти строки, особенно за последние 4. Удачи Вам.

С уважением, Анна

Нюра Байл   06.06.2015 22:14     Заявить о нарушении
гэта беларуская, суседка

Вершы   25.09.2015 12:19   Заявить о нарушении