Остання мрiя

    із циклу "Голгофа":
    -------------------


За хороше - спасибі.
За погане - прощаю.
Кращу мене
        не знайдеш,
Але й зла не бажаю.


Не покинув мене -
              відступився.
Різні зради бувають.
А мені треба дальше
               іти.
Тебе Небо не вабить,
Власних крил
            ти не маєш -
Побажай мені щиро:
                "Лети!"



Може,я ще впаду,
            розіб'юся,-
Але то вже лиш тіло.
Я цього вже давно
            не боюся:
Все,що може -
            згоріло.



Зберегти б тільки
           душу,
Із Господніми з нею
           дарами.
Вибирати я мушу
Поміж нею
          і вами.




Що лиш випадком
            дані мені -
По народженню,
             кров'ю земною,
Що стрічались
             у цьому терні,
Зігрівались моєю
             любов'ю.



Я любила вас,
          доки могла.
Та на камінь
          зерно засівала.
І з вогню -
           залишилась зола,
Для життя це -
           так мало...



Я жива.
           Не мені - дотлівати.
Я не хочу
         із вами чадіти.
Як не вдасться іще
            політати,
То нехай Бог поможе
             згоріти.



Може,променем смертним
                полину
Я у Небо,
         де Сонце,
                і Зорі,
На прадавню свою
            Батьківщину,
І зіллюся з вогнем тим
              правічним,
Що горить для життя
               і любові.


   27.01.2001 р.   


Рецензии