Мальви

На мальвах червоних
крові не видно,
не чутно за пострілом
шелест трави
і вкрив чорний попіл
весінній цвіт вишні...

Їм так не хотілось,
та мусили йти.

Вони помирали,
здіймаючи в небо
свій погляд останній,
не вірилось Їм.

Греміло і вило -
прощався Всевишній,
в останню дорогу
за руку сам вів,
а матерів сльози
лились дощем сизим,
туман Їх звивав
у обійми свої...

Вмирали невинні
і поряд із ними
лягав винуватий,
ще скільки за ним.

Минали хвилини,
години і тижні,
і ніч ночували
під небом відкритим
на голій землі.

Був дощ Їм гарячим -
із куль та вогнів,
а сонце ховалось
за димом рясним...

Додому хотілось,
та нікуди дітись:
прийшли і стояли
Герої землі.


Рецензии