На една годинка

   Честит Празник на детето!

Колко бързо времето измина-
стана Лукас на една година.
Мама с него много се гордее,
леля Ради песнички му пее,
баба кани се да го изхруска
като топла питка на закуска.
Дядо е от нежност разтопен,
той за нов живот е възроден.
Лукас може вече да приказва,
смело думички различни казва
и разхожда се на шир и длъж
като храбър и прославен мъж.
Сам разтваря шкафове, врати,
като пумпал бързо се върти.
Дядовите папки и тетрадки
той превръща на хвърчащи патки.
С интернета Лукас си играе,
по клавишите да чука знае.
В скайпа и с прабаба си говори,
на различни теми с нея спори.
Лукас вече ходи на море,
но не може сам да разбере
де е на морето синьо края-
де е на земята чудна Рая.
Ала много скоро ще узнае,
че България - това е Раят!...

Тортата за Лукас е голяма-
нея с обич я направи мама.
Има и свещичка  запламтяла,
радост е в сърцата засияла.
Хайде, пейте всички, пейте с плам,
Лукас вече е юнак голям.
Да е жив и здрав, да се гордее,
сто години с обич да живее!


Рецензии
Вспомням си моята внучка на една годинка, сега е вече единадесет. Здраве и всичко хубаво ви желая. С голямо уважение към Вашето творчество. Ксения.

Ксения Желева   20.12.2015 00:01     Заявить о нарушении
Благодаря Ви Ксения! Поздравявам Ви с настъпващите Рождественски празници!

Радко Стоянов 2   21.12.2015 11:24   Заявить о нарушении