здесь мы расстанемся Вера Полозкова English

Here we part ways, dear. Sorry, excess makes me sick.
You'll visit me one day as an anticyclone.
We ate cheese drinking Port wine few times a week,
Used to chip in for a new bottle like brothers.
From now on we'll no longer see one another.
I will remember you silly, skinny and weak,
Eighteen, a bit drunk and without a real mother. 

We knew only excess, there was no middle ground.
You were cute when you laughed. I still recall the sound
Of days at the faculty when like kids we sat
On beige worn-out window-sills to enjoy a chat.
Each his own boss, yet a whiner with a cola.
We part ways here, dear. It's that around
The corner you continue solo.

I won't come to read the burial. There's green grass
And a lake. The car's in the bush, after you pass
The fill. I don't recall how I made it out alive at eighteen.
I don't know how it feels dying at twenty two even if keen.
See you not-soon! Hard to catch up with you, frizzy.
I watch your back as you leave and feel so dizzy.

здесь мы расстанемся. лишнего не люблю.
навестишь каким-нибудь теплым антициклоном.
мы ели сыр, запивали его крепленым,
скидывались на новое по рублю.
больше мы не увидимся.
я запомню тебя влюбленным,
восемнадцатилетним, тощим и во хмелю.

знали только крайности, никаких тебе середин.
ты хорошо смеялся. я помню эти
дни, когда мы сидели на факультете
на обшарпанных подоконниках, словно дети,
каждый сам себе плакальщик, сам себе господин.
мы расстанемся здесь.
ты дальше пойдешь один.

не приеду отпеть. тут озеро и трава,
до машины идти сквозь заросли, через насыпь.
я не помню, как выживается в восемнадцать.
я не знаю, как умирается в двадцать два.
до нескорого. за тобой уже не угнаться.
я гляжу тебе вслед, и кружится голова.


Рецензии