Я дарую тоб

1.
Із далеких та пильних  доріг
Я вертаю на рідний поріг,
Де чебрець запашний під вікном,
Материнським зігрітий теплом.

І збіжить по щоці, як роса,
У старенької неньки сльоза.
Мамо, тугою серце не край,
Я на крилах лечу – зустрічай.

Пр.
Я дарую тобі ріки й гори,
Я дарую тобі синє море,
Цілий світ прихилю я до тебе –
Ти моє сонце, ти моє небо.

Я дарую тобі, моя нене,
Запах літа й діброви зелені.
Тільки б ти була завжди щаслива,
Ти моя рідна, пташечка сива.


2.
Ніжна ластівко, мамо моя,
Світанкова незгасна зоря,
Я вклонюся тобі до колін, -
Бачиш, знову з тобою твій син.

І бринітимуть тихо слова,
І моя сива вже голова…
А роки, як лелеки, летять,
Лише мамині очі не сплять.


Рецензии