Казка про Доброго хлопчика

До дня захисту дітей

Почули чутку люди всі,
Що Доброта  пропала на Землі,
Хтось закував її в кайдани
І Зло гуляє по усій Землі.

Пропали усмішки ласкаві,
Пропали доброзичливі слова,
Пропали мир і спокій в світі,
Порозуміння, щирі всі слова.

І де та Доброта?! Сердиті люди:
Обличчя хмурі, злість в очах
І руки вже взялися кулаками,
Почули лайку всі, дитячий плач.

Розлючені всі люди. Що робити?
Ось, ось терпець урветься і біда!
Маленький хлопчик, найдобріший в світі,
Піднявсь на гору і щосили загукав:

-Я знаю, що зробити треба:
Візьміться зараз за руки усі
І посміхніться кожному в обличчя,
Слова покаяння скажіть усі:
 
-Прошу прощення за сердитість,
Простіть злостиві всі думки,
Простіть ви вчинки не достойні,
Нам в дружбі жити на Землі!

Хай буде мир і спокій у родині,
Привітна посмішка і лине сміх!
Хай буде лиш добро на світі,
Щоб кожний Доброту беріг!

І раптом, всі окови спали:
Це Доброта вернулася усім!
Заграла музика весела,
Сонце засміялося для всіх!

Настрій, доброзичливість вернулись,
Людям  добре стало на Землі.
Так гарно в світі мирно жити,
Підтримувати один одного в житті!

І знову хлопчик виступив маленький:
- Запам’ятайте, люди, навіки:
Найкраще в доброті нам жити,
В любові, мирі на усій Землі!

2009
               


Рецензии
Надіюсь,що найгірше для Донбасу вже
позаду.Кінчилась влада майданутих.
Мир і відбудова Донбасу неминучі!

Андрей Яременко Львов   28.03.2020 23:03     Заявить о нарушении
Спасибо, Андрей, за отклик! Время все расставит по своим местам!

С теплом и уважением

Васютович -Большакова Валентина   29.03.2020 18:06   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 4 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.