Жимолость

Я б безславно не гнав сивину
Прикрашати чоло моє в приморозь,
Якби в час ранньо-літнього сну
У саду не синіла ця жимолость.

Не чекала суниць – їм в цвіту
Насміхатися як вона випнулась,
Щоб мовчати про все в синяву –
Лиш би небо їм влітку не зимилось.

Щоб опісля черешень дощу
Їх спокусливій думці не видалось,
Що весна обрізає косу,
Бо їй літо у холоді виснилось.


Рецензии