драма

действието е на ход
прилича ми на драма
стъпките са още плахи
плахи стъпките на двама
и уж все един към друг
отдалеч сами вървят и
път от пътища поемат
а кръстопътят им в тъма
тъма надеждата стопява
а утринта им тъй далек е
и светлина мрак я мръкне
а ръцете се протягат
ръце ръцете искат
нежно да докоснат
други две ръце
и очите търсят с поглед
други две очи далек
ала взорът и не види
че хоризонтът е незрим
и очите им са тъжни
и тъга прибулва им сърце
че все така сами вървят
един към друг а тъма е
и плахи стъпките на двама
и прилича ми на драма
че любов сърцата им копнее
а любовта мираж
и в душите им е драма


Рецензии
Красив мираж за влюбена душа. Поздравявам.

Росен Русев   16.01.2018 00:08     Заявить о нарушении