Здача дакумента

 

Сколькі людзей, якая сіла
І што сюды  іх закруціла
Чаго стаяць, каго чакаюць
Якую тут  патрэбу маюць
            У вачах  задума , ці  трывога
            Мо  труднай  іх  была  дарога
            Пячальны  твар,  няма прывету
            Ідуць  як быццам  канец свету
Ідуць  маўклівай  чарадою
Гавора   кожны  сам  з сабою
Я  стаў  у чаргу  із  людам  зліўся
І ў чарге   гэтай   загубіўся
            Дайшоў я так  да светлай  залі
            Людзі  туды - сюды  снавалі
            Адны тут  моцна  гаварылі
            Паперы  трэція   пісалі
Іду  к  сталу   які  пабліжай
Я  да  кабеты  з  стрышкай  рыжай
Яна  прашэнне  прынімае 
І  пра  сябе  ціха  чытае
             Ідзі  ў кабіну  нумар трэці
             А там  людзей,  як  у  мячэці
            Твой  нумар  дзьвесці  дваццаць пяты
            Сказаў  пісака  мне праклят
У  гадзіны  тры  пасля  абеда
Назвала  нумар  мой кабета
На стол  паказаны  трапляю
І  галаву  прад  ёй скланяю
            Чыноўнік  зірк  маё прашэнне
            Мяне жа   душыць  нецярпення
            Я  гавару  ёй так  салодка
            І як  магу  яшчэ  каротка
Чыноўнік  ураз  мяне спыняе
Усе  паперы прынімае
Прыхоць  сюда  роўна  праз тыдзень
Мне  аб'яўляе   гэты  злыдзень


Рецензии