Бацька

За круглым сталом тры паны,
За вокнамi  возера, лес,
Паляна, грыбы, паустраны,
I грошай у кiшэнi прэсс.
А воздух празрысты, i дожджык,
Заставiу адкрыць парасон,
Дзяучынку, ёй малы вожык,
Прыснiуся вясёлы сон,
Цыбуля, шмат сала, бульба
У кожнага стакан смагi,
I мэбля у хаце пахне,
Ад ветра ляцяць бумагi.
- Табе завяшчаю збожжа, табе рож i пшанцу.
Разам, гуртком паспяшайце,
Успець трэба да навальнiцы.
Бацька сказау i  адрэзау
Добры шмандэлак вяндлiны,
Хлопцы паслушна пабеглi,
Сцежкай цвяточнай люпiнау.


Рецензии