Баязлiвыя зграi

Дзяўчына ў белых аддзеннях,
Дзяўчына вольнай крывi.
Застанься хоць на iмгненне
У краях, дзе жывуць крывiчы.

Дзяўчыну ўвозiць рыцар
На белым спрытным канi.
I марам змроямi збыцца -
Мы страцiм свае каранi...

I цемрай пакрыюцца душы.
I д`ябала стрэцiм пагляд.
I вырубяць з коранем ружы
Зграi зямных чарцянят...

15.06.1998


Рецензии