Останнiй дзвоник

Стрічки. Вишиванки. Дівчата,
Як гірко плачуть оченята...
А хлопці – красені нівроку,
Блакитноокі, кароокі!

Лунає дзвоник! Вже востаннє…
Дівочі схлипи і зітхання.
Усі ж бо в мить одну збагнули:
Життя шкільного дні минули.

Тепер не треба вже ніколи
З книжками вранці йти до школи.
Останній дзвоник... Мрій віночок...
Лунай! Лунай, шкільний дзвіночок!

Злетіли кульки в небо синє,
Сумна про школу пісня лине.
Лунає дзвоник… в круговерті –
І радість, і тривога в серці…

Дітей батьки благословляють,
На вірний шлях їх наставляють.
Кивають лагідно тополі,
Щасливої бажають долі.

***
Хай рушничками встелиться дорога,
Нехай тернистим ваш не буде шлях!
Хай скрізь на вас чекають перемоги
У повсякденних справах і ділах!

20. 05. 2015 рік.
Картинка з інтернету

 
 
 


Рецензии
Замечательное время школьного последнего звонка! Море надежд, планов на будущее, Радость и грусть одновременно! Спасибо, Надежда, за прекрасные стихи!

Эдуард Неганов   05.02.2016 11:57     Заявить о нарушении
Тебе спасибо, Эд! За то, что приходишь, читаешь, поддерживаешь!
Счастья тебе и радости, удачи и успехов!!!
С уважением.

Надежда Крайнюк   05.02.2016 12:05   Заявить о нарушении
На это произведение написано 5 рецензий, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.