Колискова

Сон Дрімоту скрізь шукає,
До Дрімоти Сон гукає:
Сестро, сестро! - Брате, брате!
Де ми будем ночювати?

До кого б нам завітати?
До якого немовляти?
До печери, де багато
Троленяток волохатих?

До перевертнів у хату,
Де сопе маля вухате?
До ікластих вампиряток,
Що вночі не хочуть спати?

Ні, ми підем до села
Де дитина спить мала,
Підкрадемося та знову
Заведемо колискову:

Гойда-гойда, люлі-люлі
Налетіли сиві гулі,
Понабігли троленята,
Вовченята, вампірята

Затискай щільніше очі,
Бо цієї саме ночі
Всі, хто спить не на боку
Їм прийдуться до смаку.

Хто лежить на животі-
Ззість водяник у воді.
Хто хропе вночі на спині
- Відгризають вуха свині.

Ну, а хто згорнувся колом-
Не прокинеться ніколи...


Рецензии
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.