Зацвiли кульбабки

Зацвіли кульбабки, тільки холодно,
Холодно й незатишно мені,
Розгулялись кулі там, де молодо –
Юні хлопці гинуть на війні.

Зацвіли кульбабки ясним сонечком,
Поміж них листочки зеленять.
Зарясніло жовтим квітом полечко...
В різнотрав'ї  воїни лежать...

Не для них ті зорі, що розсипані,
Не для них співаночки в гаю,
Ніч гарматним гулом важко схлипує,
Й чути стогін смертний  у бою...

Зацвіли кульбабки, сліз неміряно,
Крик мільйонів зранених сердець.
Мороком із півночі навіяло...
Йде війна із горем під вінець.

Розквітає маком наше полечко,
Кожну мить і блискавка, і град.
Йде у парі із війною горечко,
Берцями знівечуючи сад.

14.05.2015


Рецензии
Давно учила украинский язык- всё помню, а вот помнила , что такое кульбабки и забыла- так хочется вспомнить. Татьяна напомните мне. Такый гарный вирш.

Нелли Бикс   02.06.2015 22:09     Заявить о нарушении
Это одуванчики. Такие простенькие цветочки, а душу радуют. Удачи вам и процветания!

Татьяна Конюшенко   03.06.2015 10:03   Заявить о нарушении
точно! как же я забыла!

Нелли Бикс   08.06.2015 23:12   Заявить о нарушении