Слава поета

Садок вишневий коло хати,
Вкладала мати сина спати.
Хвилини щастя для дитини -
Збиратися в колі родини.

Йому тринадцятий минало,
Він пас ягнята за селом.
І вільно сонечко сіяло,
Можна помріяти було:

"Реве та стогне Дніпр широкий,
Сердитий вітер завива.
Є гарне місце на порогах,
Де Запорізька Січ була".

Уже покликали до паю,
Він дивиться на бур'яни,
Своєї долі ще не знає...
Його хвалитимуть пани.

"Кобзар" - відома усім книга,
Від неї тане в серцях крига.
Шевченко слави не жадав,
А справедливості шукав.

2014


Рецензии