Чи знаеш ти той край?

Чи знаєш ти той край, де проліском з-під снігу
Іде до нас весна, несе землі тепло. 
Чи знаєш ти той край, де пахне свіжим хлібом 
На полі і в степах, і теплим молоком.
Де ластівки гніздо повисло над порогом
І співом солов'я наповнене життя.
Де матінка встеля на Троїцю підлогу
Любистком й чебрецем - духм'яним забуттям.
Чи знаєш ти той край, де ранньою росою
Нам сонечко з небес всміхнеться в кришталю,
Де матінка Земля, мов вкрита пеленою,
Проснеться на зорі, як пташечка в гаю.
Той дивний рідний край, де жайворонка пісня
Проллється до небес, як промінь по весні.
Там часточка душі собі не знайде місця
Її лишила я навіки в тій землі.
А зараз в тім краю війна... і не спокійно
Мені за земляків, за степ, поля, лани...
Так хочеться, щоб там світило сонце мирне,
Лунав дитячий сміх та радісні пісні.


Рецензии
Аню, вітаю Вас, із Вашими іменинами.
Нехай ангел охоронець, не лише оберігає та допомагає, але й дарує натхнення.

З повагою, Оксана, м.Львів.

Оксана Олейник Львов   22.12.2015 04:13     Заявить о нарушении
На это произведение написано 26 рецензий, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.