1 була в1йна 2014

І була війна... /вірш-реквієм/
/9-10 травня 2014 р.Б./ Львів./

У моїй Україні була страшна війна,
Від якої здригалась рідна земля,
По якій текли ріки крові і журби,
Пам'ять про яку люди, все ще вберегли.

Майже за століття миру і добра,
Знову на Україну прийшла війна,
І ми ридаєм над загиблим братом,
Але все ж стоїмо і далі із автоматом.

Війна триває не день і не два,
Вона такаж кривава, як ота тюрма,
Де сталіністи людей катували,
Коли на Львів німці наступали...

І серце моє здригнулось від болю,
Через ту страшну й не людську долю,
Нащо скажіть, ви, людей катували?
Лише за те, що хреста на собі мали?

Ніхто не скаже правди,
Бо при владі все ще ті терани,
А я й на них не сподіваюсь,
Тихо й мужню у ту тюрму сама збираюсь.

А опісля і до церкви піду обов'язково,
Й помолюсь за усі жертви на Лонцього:
"О Ісусе та Маріє, щиро Вас благаю,
Захисть мою країну, молю Вас, заклинаю,

Відверніть гострий меч над її головою,
Молять Вас, тисячі сердець із чистою душою.
Ми не хочем воювати, але будем захищати,
Нашу рідну і неподілиму Україну - мати."

/ #про #фото:
Львів. червень 1941 р. подвір'я тюрми на Лонцького, після відступу зі #Львова радянських війсь й приходу німецьких окупантів, які і відкрили двір цього закладу для показу містянам...Отак виглядали жертви #НКВС, а серед них були й жінки, діти, чоловіки, політв'язні та духовенство підпільної на той час #УГКЦ /


Рецензии
От одесситки сердца боль за наш истерзанный народ
За землю, что сегодня проливает кровь
Чтоб накормить рептилий-паразитов
Нелигитимно вторгшихся в пространство не для них, для доброты и для любви...

с сердечным теплом

Ирина Коноваленко   01.02.2016 07:37     Заявить о нарушении
Одесский реквием, Звери, Слуги ужасной войны и другие мои стихи читайте на моей странице и в рубрике Война на Донбассе. Только я не терплю равнодушия. Лучше один отзыв, чем сотни раз прочитанный стих. С повагою, Вiктор

Виктор Федрин   09.12.2016 14:28   Заявить о нарушении
На это произведение написано 6 рецензий, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.