Байка про антилопу та тигра

У джунглях антилопа маленька жила.
Маленька антилопа глупенькою була.
Щодня вона з батьками ходила до ставка
І кожен день частина родичів кудись зника.
Мати хвилювалася, щоб тигр доньку не спіймав,
Бо її батько теж пропав.
І якось вранці біля річки
Паслася антилопа невеличка.
Підійшов до неї тигр з тихим крадінням.
- О люба моя, о дивне створіння!
Крихітко моя, ходімо зі мною!
- сказав він, обливаючись слиною.
Вона була у захваті від цих лестивих слів,
А тигр міг пишатись, яку здобич він обрів.
Він антилопу в логово своє повів,
А там її убив і з'їв.
Ось і байка ця доводить,
Що любов сліпа підводить.

2011 рік


Рецензии