Г рко плаче Укра на

Гірко плаче  Україна. Їй не солодко за сина,
що ходив серед людей з купой звершень та ідей.
Чи то ворон в колі смерті над могилою все вьється,
чи то промінь упада, бо на жаль всю правду зна..

Як Олеся день до ранку спроводжали:  геть та  геть...
і у відповідь на  ласку хоронили.. Хай їм грець!

Плаче ненька -Україна схилами Дніпра,
серцю слухати несила - звідки стільки зла?
Брат на брата, кум на кума - хоч кажи, хоч не кажи,
мовби довга темна смуга  тішеться в ночі;
наче світ перевернувся - всі слова ніщо -
і душа шука притулку... кам`яний мішок...


Рецензии