Чорнобильська зона

Злітає лелека, злітає лелека,
А думи печальні, мов рани, ячать,
Бо треба летіти із Зони далеко,
Та як залишити своїх лелечат?
А він пам’ята день весняний веселий
І віру свою у безхмарне життя –
Гніздо будував біля тої оселі,
Де люди щасливі, де мати й дитя.

Дерев віковічних скалічене гілля…
Лиш відблиск тривоги в пустому вікні…
І плаче дощами стражденне довкілля,
І квітів своїх не впізнати весні.
Злітають лелеки, злітають лелеки,
На крилах несуть свої думи сумні –
Бо треба летіти із Зони далеко
І гнізда звивати їм на чужині.


Рецензии
Хорошо, хотя и грустно!

Рабочий Николай   05.05.2016 19:13     Заявить о нарушении
Да, грустно, но никуда не денешься - так сработал "мирный атом", а поколениям людей за это расплачиваться! Но будем оптимистами!

Наталья Бидненко   07.06.2016 19:54   Заявить о нарушении