Душата руска

ДУШАТА РУСКА

Душата руска-океан безбрежен.
Слънчев, палав, дяволит и снежен.
Усмихната, когато е щастлива…
Буреносна,
някой щом я срива
и с пръсти  мръсни из сърцето рови,
и с преднамерена омраза трови.

Душата руска носи пъстротата
на пролет, лято, есента с полята
и ледените шапки на всемира.
Млечен път е…
Без предел извира.


Рецензии