Кохана

Коли ти розповідала про своїх чоловіків,
я їм заздрив.
Коли згадувала своїх жінок,
я їх хотів.
Ти читала мені свої вірші,
я посміхався.
Коли ти танцювала,
я палав.
Коли ти роздягалась,
я помирав.

Коли ти виходила на вулиці,
я хвилювався.
Коли вони хотіли тебе,
я шаленів.
Коли ти спокушала їх душі,
я прокидався,
і душа моя
поверталась з агонії снів.

Коли приходила весна,
ти розцвітала.
Коли поверталася осінь,
я знову старів.
Скільки зим я зустрів
без тебе колись?
Ці роки хуртовина
сховала в сніги.
А вони, тихі підлі мої вороги,
забирають тебе за мої борги...

28.04.15


Рецензии