Виды

       Т. ван Деел

Перевела с нидерландского языка
на русский язык Галина Поротикова

Давно поездка в рамке. Заснеженные горы
привычны над трюмо. Воспоминания за стеклом,
что б ни случилось, нет, не пропадут.
Лишь иногда парок от чашки чая
закроет как туманом всю долину. Хребты с картинки
протянут лапы-елки в Рождество.
Цвет неба побледнел, и зелень подновлена.
И за окошком вид,
что выцветать не хочет.

С нидерландского

       T. van Deel

Ansicht

Hun reis is ingelijst. Besneeuwde toppen
hangen eeuwig zwijgend boven het dressoir.
Herinnering met glas ervoor, daar kan niets
mee gebeuren. Alleen trekt thee soms dampig op
tot nevel voor het dal, of schieten lopers
van het woud met kerst de kamer in. Het groen
is ingekleurd, de hemel slordig blauw. Geen
wolkje bleef gespaard. En buiten staat
een uitzicht dat niet wijken wil.


Рецензии