За Украйна

За тебе страдаме. За тебе се молим –

православна, славянска Украйна.

За теб братолюбива душа ще положим.

И това не е за никого тайна.

 

Приеми съкровените наши молитви,

милосърдни и праведни Боже, -

и спри боевете кръвопролитни

братоуйствени, суматохи тревожни.

 

И спри униатски коварни намеси,

и чужди подмолни кроежи.

Твоето ангелско войнство небесно

да разкъса лукавите мрежи.

 

Народната вяра във Теб укрепявай,

народния дух – умири милостиво.

Каещите се приеми и утешавай,

на ръководителите дай разсъдливост.

 

За тебе страдаме. За тебе се молим –

православна, славянска Украйна.

За тебе имаме силната воля

да предстоиме пред Бога безкрайно.

 


Рецензии