Благодаря ти

Здравей!..
Благодаря ти,
че тъй топло ми е в теб!
А вън е адски студ
и вие бяла зима.
Нямам си аз дом
и залък диря вред,
ала днес е тежко-
щипе халата отвън,
а аз не знам от нея
къде ли да се скрия.
Но тук, в твоите ръце,
и под кожухчето ти меко
ми е толкова добре.
До твоето сърце.
То ме сгрява мило
и аз разбирам днес,
че светът не е само лош.
И очите ти ме греят,
гледат с обич… топло…
а в моите стаена е печал.
Благодаря ти
за добрината…
Ако ме разбираш…
От моята мъничка…
кучешка душа!


Рецензии