Ти прийшла в цей сад навмисно

Ти прийшла в цей сад навмисно,
Щоб лилася солода
І сутулилася вишня
В в’язкості свого плода.

Ти прийшла, щоб виноград
В трави кистями уплівся
І ридав вином в ступнях –
Він колін твоїх був вище.

Із-за тебе вік малина
Скоротила, б`є в струмках –
Невідомим був донині
Твій червоний на вустах.

Ти прийшла в цей сад навмисно,
Щоб смородин кислих град
Розбивався, мов намисто,
До чорнил в моїх висках.


Рецензии