Сонце, звiдки ти сходиш?

Сонце, звідки ти сходиш? Нізвідки…
Трави росами вмили вічі.
Розширяє межі узбіччя
Запах придорожньої квітки.

Там, за тином, він вперся в нагідки,
Там його приручити схочеш,
Подихом, без душі, на осліп –
Він втече перед вдихом з клітки.   

Ти прийдеш на світанку никлий,
Опустивши додолу очі
Усвідомиш, що запах хвощу 
Показав тобі сонце звідки.

2012


Рецензии