Як ос длали комету. Вистава для шк льно сцени

Ведучий

У Землі є вороги,
Віддають вони  борги
Не грошима, не зерном,
А камінням, льодом, злом.
Проти нашої планети
Можуть виступить комети 

Біля  Сонця  Земля  кружить,
Та  з кометами не дружить.
Правди ніде діти, діти,-
Прагнуть Землю  збить  з орбіти.


Танець:  Земля  рухається  навколо Сонця , комети вилітають і намагаються  її  збити.

Вчений
Знову  скарги   на  комету -
Не дає життя  планеті.
Що робити, я не знаю,
Я комету ту спіймаю.

(Дивиться в телескоп – Земля  обертається, комети  літають)

Бачу – ось комета вдала,
Відстані  туди чимало -
До відкритої комети
Три мільярди кілометрів.   
Ми цю відстань подолаємо
І комету осідлаємо.
Карту  зоряну   візьмемо,
До конструкторів  підемо.

На екрані  портрет   Чурюмова і Герасименко.
Ведучий:
  Комету  Чурюмова – Герасименко  було відкрито у 1969 році  українськими вченими  Климом Чурюмовим та Світланою  Герасименко 

( Ідуть  у конструкторське бюро)

Вчена

Ці  комети нас дістали.
Бігає  їх  тут чимало.
Просимо: допоможіть,
Нам комету  зупиніть

Конструктор
Це задача не з простих,
Важко   приручити їх.
Нам координати  дайте

Вчений
Ви ж комету  осідлайте

Конструктор
Ми запустимо  «Розету»,
Долетить хай  до комети.
Далі  випустимо  зонд,
Хай накриє  він, як зонт,
Цю комету нам покаже
І про неї все розкаже
 

На екрані   "Розета" 
Ведучий
  Довгих  десять років  рухався  космічний  апарат  «Розета»  разом з  зондом "Філи", потроху наближаючись до комети. І нарешті…

Танець:  Розета  кружляє  навколо комети – випускає зонд. Він стрибає  на комету
Тріумф.
(Вчені радіють)  Комета  повільно рухається з зондом.
 


Рецензии