мегу

cекоj ќе тужи меѓу ноќ и дан
и фали ми некогаш во собата моja
и нема зборови во полумракот
што траjе до краj
за животот тужни
за срцето мртво
за нотите неме
и ќе направи во несреќа само
за веќ нивнита срца
за веќ нивнита љубав
тоа е исто ми како
ова вистината и ова времиња
и jас чекам sвездите меѓу
старо и ново
живо и мртво
меѓу собе онакове


Рецензии