Чистий четвер

Оцей четвер ще чистим називають,
І цілий день в народу суєта:
Прибрати все, почистити,
Та щоби так… Аж до біла!
Скупатись вранці до схід сонця-
Це непремінно, як закон!
І чистота оця наочна
Втішає серце ніби сон…
Чи в цьому суть? Забули люди
Все, що зробив для них Господь:
Про жертву викупу, про муки,
Про те, як зрадили любов.
Про те, як цвяхи на хресті вбивали
В ті руки, що творили лиш добро,
В ті ноги. Що спасати поспішали…
Хіба так чинить чистота й любов?!
За суєтою і розбратом
Забув  наш люд про головне:
Весь бруд з сердець своїх зібрати
І всі пороки й викинути геть.
Тільки вода тут не спасає!
І серце нею не омить,
Лиш Іісус і  кров  Його святая
Очистить серце, відбілить…
…День до кінця дійшов. Смеркає.
Усе блищить. І вікна сяють.
Та серце й душу смуток крає,
Чи там я чисто прибираю?… 


Рецензии
Це саме основне. Написано:"Тільки чисті серцем Бога побачать." З повагою Наталія.

Наталья Светлая 7   27.06.2016 15:47     Заявить о нарушении