Мин яшесе килгэн

Мин яшесе килгэн
Хамза Арсланов

Мин менэсе таулар табылмаган,
Мин барасы юллар  –  кэгаздэ,
Мин яшисе килгэн гадел илннен
эхлак нормалары вэгаздэ.

Мин жырлыйсы жырлар  мон жыелар,
Мин язасы шигырь – утрларда,
Мин татыйсы килгэн ак бехетлэр
Ачылмаган кыргый утрауда.

Мин курэсе авырдыкар алда,
Мин коясы яшьлэр – тозлана,
Мин соясе килгэн чибэр кызлар
Ана кочагында назлана.

Мин керэсе гурлэр казылмаган,
Мин ашыйсы ризык бетмэгэн,
Тормыш белэн алыш-биреш калган,
Чират эле мина житмэгэн.


Рецензии