Вялiкодны Дзень

"Тады адчыніў ім розум
на уразуменне Пісаньняў
і сказаў ім:так напісана,
і так належала адпакутаваць
Хрысту і уваскрэснуць з мертвых
на трэці дзень.." (Лука 24;45-46)

Святкуем сення Вялікодны Дзень
І шчыра верым: ен прынес нам шчасце.
Аб гэтым  кажа  сонейка  прамень
І спевы птушак разнастайнай масці.

Аб гэтым сведчыць сэрца супакой,
Што атрымалі мы пры  пакаянні,
І тое, як Хрыстос Своей  рукой
Нам зберагае кожнае  дыханне.

Ен нездарма прыйшоў у гэты свет,
Зацяўшы вусны ад жахлівай болі;
Усе сцярпеў, каб Новы  Запавет
Пакінуць людзям для шчаслівай долі.

Ен не застаўся у труне ляжаць,
Бо джала смерці у Ім не мела сілы.
Сваей уладай здолеў Ен узняць
Сябе ад  змроку вечнае магілы.

І зараз там, з нябеснай вышыні,
Хрыстос  нас азірае змалку,
Каб падтрымоўваць менавіта тых,
Хто сэрцамі Яму аддаўся цалкам...

Жыццем, душою, роздумам  усім
Імкнуцца трэба нам заўжды да Бога-
Тады  мы  знойдзем асалоду у Ім
І рэдкай госцей стане нам трывога.

Святкуем сення Вялікодны  Дзень!
Сваею  перамогаю над  смерцю
Хрыстос нам  гарантуе, што  ідзе
Ратунак тым, хто будзе Яму верным!
.................................


Рецензии
Пускай тревога будет редкой гостьей Вам.Спасибо большое. С уважением,

Лукашенко Виталий Михайлович   28.01.2016 20:47     Заявить о нарушении
Благодарю,Виталий Михайлович!
И Вам Божиих благословений!

Иван Супрунович   28.01.2016 21:26   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 4 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.