Вiйна

Я чую крик, я бачу кров.
Таке б не бачити віками!
Але життя руйнують знов:
Штовхають на війну з братами.

Я бачу матір у сльозах,-
Учора вбили її сина.
Тримає лист в своїх руках
І мовить: "Я ж життя просила!"

І це життя вже непотрібне
Ні їй, ні кожній з матерів,
Що сина втратила... Не видно
Цього буття всіх кольорів.

Стоїть вона коло могили
І каже: "Забери скоріш!
Думки про тебе полонили,
Перед очами знов стоїш."

Прийшла додому. Там нікого.
На постіль прилягла поспать.
Вже день пройшов. Пішла до нього...
До свого сина "спочивать".

Говорять люди - "Все минає!".
Але не знають, що - не все...
Один від болю помирає,
А інший - біль в собі несе.

Дивлюся я і сльози ллються,
Хоч звуть мене всі - Кам'яна.
Вони вже більш не обіймуться...
У цьому винна ти, Війна!

27 марта 2015


Рецензии