***

Пройти усі їхні стежинки,
В снопи збирати соломинки,
                ночі з днями,
Єднати так чужі кровинки,
Щоб згустки крові бились в стінки,
                до нестями.

Там циркулем, коло за колом,
Будуть вести крилом над полем
                сумні лелеки,
Блакить мережевим картоном,
Влетить листом у серце стоном
                чужим, далеким.

Там деревію дріб’язкі квітинки -
Поміж трави зіниць сніжинки –
                глянуть любо.
Як навпіл ділять всі обжинки,
Людей єднають половинки,
                радість – сумом.


Рецензии