На секунду одну ранiше

Я б позаду був радий бути,
Уступити їм кращу нішу,
Дай мені лиш відрив здобути
На секунду одну раніше.

На секунду одну раніше
Оглянутися, розминувшись,
Безпричинно, та за них швидше
На секунду одну всміхнутись.

У мовчанні, що ріже тишу,
Ти не дай мені зацвісти,
На секунду одну раніше,
Дай привстати в словах «прости…»

Дай мені, очі не відвівши, 
Доторкнутися вуст її,
На секунду лише раніше,
Неможливо? Прошу, зроби.

За них першим, хоч на секунду,
Дай піднятися, оступившись,
Щоб підняти і їх незгубно,
На секунду одну раніше.

І прошу, бо не можна, нишком,
Якщо вітер вогню сильніше,
Загаси мою тлілу свічку,
На секунду одну раніше.


Рецензии