Лiтак

- Чого це ти речі розклав свої раптом?
Надумав у шафі навести красу?
Валізу дістав?..
...Порожніє кімната...
- Ти їдеш кудись? Вже не маєш часу?..

Щось сталось з ріднею? Дзвінок терміновий?
Скажи, не мовчи. Чи відрядження знов?
Та що ж відбувається, втратив дар мови?
Образила я тебе чимось немов...

- Ні, завтра у мене літак о девятій.
Контрат на три роки. Пробач, що мовчав.
Це все через гроші ці, гроші прокляті!..
...Дивлюсь на квитки і не вірю очам...

- Так ти ж обіцяв, що ніколи... що разом...
Що тільки удвох... що без мене ніяк...
- От тому й не казав я тобі це одразу!
Ти пробач, але зранку у мене літак.


Рецензии