Яничари

ЯНИЧАРИ

Заступили сонце чорні хмари,
Гірко плачуть в небі журавлі.
Топчуть нашу землю яничари,
Сіють смерть на просторах її.

Стелиться за ними слід кривавий,
Стогне під колесами земля.
Видерся до влади змій триглавий,
Це жадливість, зрада та брехня.

Залишають попіл та руїни,
Сміючись нектар кривавий п’ють.
Зрадивши народ та Україну,
Віроломно землі продають.

Вбивць свого народу величають,
Носять на руці фашиста знак.
Генерали вірно присягають
На чужий американський стяг.

Тож повстань! Озброюйся, козаче!
Зраду яничарам не прости!
Чуєш? Батьківщина гірко плаче!
Від фашиста землю захисти!

СОЛОМІЯ ГАЛИЦЬКА
(березень 2015)


Рецензии
Хорошо, сильно сказано!
Жаль, тому, кому надо услышать, не слышит!
С неизменным уважением -

Ан Боярский   27.09.2023 11:37     Заявить о нарушении
Спасибо, Ан)

Соломия Галицкая   28.09.2023 13:47   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 3 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.