Pouvoir de la poesie

Подаруйте мені збірник поезії Стуса,
Щоб не вмерти в калюжі крижаної брехні,
Не втопитись в лицемірнім й зрадливім багні,
Аби знов не мотати на вуса

Гірку "правду життя", де усі вороги,
Що оточують кожного дня навкруги -
Це говорять тобі знову й знову:
Не кохати нікого доскону...

Але пальці біленькі розгорнуть сторінки
Із часом пожовклі і трохи сумні,
В свідомості линуть глибокі рядки:
"О втрачена земле, явись навесні!"

— 17.03.14


Рецензии